Het Taalcafé op excursie naar Weefatelier in Egmond-Binnen.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp
Op 15 mei kwam de schrijver Daan Heerma van Vos in dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen spreken over zijn nieuwste roman Geen Vaarwel Vandaag. Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan. In een soepele wisselwerking met de gespreksleider ging de schrijver in op het thema van het boek, de personages en de structuur. Daarbij vertelde hij ook wat het schrijven van romans voor hem betekent en hoe hij eraan werkt. Het publiek toonde zich heel nieuwsgierig naar hoe de schrijver keuzes maakt, wat zijn inspiratiebronnen zijn en ook wat de rol van de buitenwereld, uitgever en recensenten, zijn. De open, uitgebreide antwoorden van de schrijver zorgden voor een grote betrokkenheid van de aanwezigen. Het werd een boeiende avond. De lezing diende als aftrap voor de boekenclub die het dorpshuis als onderdeel van Taal.DeSchulp gaat starten. Belangstellenden kunnen zich melden bij bosma.ce@outlook.com en afhankelijk van de belangstelling zal besloten worden welk boek (of welke boeken) worden gelezen. Bespreking van de boeken zal op een dinsdagavond zijn. Naast  het boek van Heerma van Voss staan op de planning de romans Luister van Sacha Bronwasser en De Camino van Anya Niewierra. Mogelijk wordt in het najaar rond één van die boeken opnieuw een lezing georganiseerd door De Schulp.

Taal.DeSchulp
Doe mee aan leuke en nuttige Nederlandse taalactiviteiten voor alle leeftijden in de Schulp. Ontdek het Taalcafé, Voorleesuur, Boekenclub en het Inloop-vragenuur.
Geen aanmelding nodig, gratis deelname met begeleiding van taalvrijwilligers.

WANNEER?
Taalcafé: Woensdag 19.00-20.00 uur.
Voorleesuur: Woensdag 10.00-11.00 uur Kinderen tot 5 jaar,
Woensdag 15.00-16.00 uur Kinderen van 5-8 jaar.
Boekenclub: Dinsdag 19.00-20.00 uur.
Inloop-vragenuur: Dinsdag 15.00-17.00 uur.

 

 

Bent u geïnteresseerd in een van onze activiteiten? Kom eens vrijblijvend lang.  U bent welkom en kunt binnen lopen wanneer u wilt. Kijk bij de agenda welke activiteiten weer zijn gestart. Of vraag naar informatie via 072-5063523.

Het dorpshuis is o.a. voor sociaal en cultureel gebruik.

Bibliotheek is aanwezig op dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur.

Overige activiteiten voor jong en oud, in de Schulp zijn:
Yoga - (www.yogabijlien.nl)
Gymnastiek - (Gymnastiekvereniging Sport Aktief)
Voetbal
Senioren gym - (Stichting Welzijn Bergen)
Wandelgroepen - (Gezond Natuur Wandelen)
Eettafel - (Stichting Welzijn Bergen)
Handwerkclub
Thuiskamer, spelletjesmiddagen
Kienen
Klaverjassen
Zingen
en nog veel meer.......